اصول طراحی برج خنک کننده بر مبنای دمای مرطوب هوای ورودی به برج و همچنین دمای آب ورودی و خروجی و دبی آب در گردش برج خنک کننده می باشد.
طبق این اصول می توان مقدار ظرفیت واقعی برج خنک کننده را محاسبه نمود. البته پارامترهای دیگری در اصول طراحی برج خنک کننده دخیل هستند که قابل اغماض نمی باشند ، به عنوان مثال ارتفاع محل نصب برج از سطح دریا و سرعت باد محیطی و وجود گرد و غبار ، دود و گازهای محیطی از عوامل تاثیرگذار در اصول طراحی برج خنک کننده است. وجود انواع و اقسام برج خنک کننده در صنعت باعث شده تا شرایط انتخاب و استفاده از این دستگاه پیچیده تر شود.
روشهای گوناگونی برای محاسبات انواع برج خنک کننده وجود دارد. اصول طراحی برج خنک کننده باید بر مبنای دانش تخصصی و تجربه کافی در زمینه برج های خنک کننده باشد تا در بحث هزینه و انرژی صرفه جویی شود. نمودارهای خاصی جهت انواع برج خنک کننده های موجود در بازار وجود دارد که به ما در محاسبه دقیقتر ظرفیت دستگاه برج خنک کننده کمک می کند. پارامترهای Range و Approach در این نمودارها به چشم می خورند.
کیفیت و سختی آب می تواند در تغییرات ظرفیت دستگاه دخیل باشد. همچنین رطوبت نسبی محیط و دمای محیط هم همانطور که اشاره شد جزء اصول طراحی برج خنک کننده می باشد.
استفاده از چارت و نمودار سایکرومتریک از ابزارهای کاربردی طراحی برج خنک کننده است که به ما در محاسبات دقیق کمک میکند. امروزه برجهای خنک کننده بیشتر از جنس فایبرگلاس ساخته می شوند. انتخاب برج های فایبرگلاس که به صورت مدور یا مکعبی می باشند به دلایل زیادی انجام می گیرد، مثلا وزن سبک جهت حمل و نقل و جابجایی به بالاترین نقاط ساختمانها و سهولت ساخت آن و نیز مقاومت در برابر عوامل خوردگی ، سایش ، شیمیایی و غیره .
سبکی و طول عمر برج های خنک کننده فایبرگلاس در مقایسه با انواع دیگر برج ها قابل توجه است و و جود این عوامل باعث کاربردی بودن آنها در صنایع گوناگون و ساختمانهای مختلف شده است.
از جمله مزایای برج های خنک کننده فایبرگلاس سهولت مونتاژ آن در محل نصب می باشد. همچنین این نوع برج خنک کننده می تواند به اشکال و سایزهای مختلف تولید شود.
سایر لینک های سایت:
تعمیرات هواساز خانگی هواساز خانگی هواساز آپارتمانی مینی چیلر