دستگاههای تهویه مطبوع امروزه دارای کاربرد فراوان در موارد گوناگون می باشند که دستگاههای هواساز از جمله این دستگاهها هستند. هواسازها کاربردهای مختلفی دارند ، در منازل مسکونی هواساز سقفی کاربرد بیشتری دارد. هواساز سقفی دارای ابعاد و اندازه کوچکتری نسبت به مدلهای دیگر هواساز است. کمبود فضا و اهمیت استفاده مناسب از فضاها در آپارتمان ایجاب می کند که دستگاههای تهویه مطبوع مانند هواسازها به صورت سقفی اجرا گردند تا از حد اکثر فضای موجود در آپارتمان ها استفاده شود.
هواساز سقفی باید دارای سطح صدای کمتری(دسیبل) نسبت به سایر هواسازها باشد زیرا در داخل سقف کاذب و در فضای مسکونی استفاده می شوند.
جهت بهره برداری بهتر ، برای این نوع از هواسازها معمولا دریچه های بازدید سقفی تعبیه می شوند تا در صورت بروز مشکل فنی با سرویس دوره ای از این دریچه ها استفاده شود.
هواساز سقفی می تواند به صورت تبخیری یا تراکمی باشد . سیستم تراکمی می تواند به صورت سیستمهای داکت اسپلیت و یا داکت فن کویل داخل سقف کاذب اجرا شود.
همچنین در مورد سیستم تبخیری مانند دستگاه هواساز زنت ، هوای تازه باید در نظر گرفته شود تا عمل سرمایش به طور کامل انجام گیرد و رطوبت هوا بیش از حد بالا نرود. در این سیستمها جهت گرمایش ، کانال هوای برگشت مورد نیاز است تا هوای داخل آپارتمان را بهتر و بیشتر گرم کند بنابر این هواسازهای سقفی می توانند هم سرمایش و هم گرمایش مطلوبی برای آپارتمان مسکونی ایجاد کنند.
در مناطق مرطوب می توان از نوع تراکمی هواسازهاای که در سقف نصب می شوند ، استفاده نمود که در این صورت این دستگاه با جذب رطوبت می تواند هوای محیط را خنک کند. در این نوع سیستم نیاز به هوای تازه نیست مگر در شرایط خاص ، و همان هوای برگشت به صورت سیرکولاسیون در محیط آپارتمانی توزیع می گردد .
طریقه نصب دستگاه هواساز سقفی باید به گونه ای باشد که کوچکترین لرزش و صدای اضافی تولید نکند.
به این منظور میتوان با تراز نمودن دستگاه و استفاده از لرزه گیرهای لاستیکی ، از این معضل جلوگیری نمود. با توجه به اینکه درهواسازهای سقفی انتقال هوا معمولا توسط کانال انجام می گیرد ، محاسبه دقیق ابعاد کانال ، در کاهش سطح صدای دستگاه ، عامل مهمی محسوب می شود.
دیگر لینک های سایت:
تعمیرات هواساز خانگی هواساز خانگی هواساز آپارتمانی چیلر مینی چیلر برج خنک کننده بتنی