هواسازها در ظرفیتهای مختلفی تولید و عرضه میشوند؛ cfm هواساز بیانگر ظرفیت یا حجم هوادهی هواساز بوده که با استفاده از روشهای مختلفی توسط مهندسین و سازندگان هواساز تعیین می شود.
در هنگام خرید هواساز باید دقت داشته باشید که متناسب با فضای مورد نیاز خود، هواساز با ظرفیت مناسب را خریداری نمایید؛ فروشندگان در این زمینه شما را راهنمایی خواهند کرد.
محاسبه cfm هواساز در هنگام ساخت و طراحی هواساز گامی مهم به حساب می آید. عوامل متعددی چون ارتفاع از سطح دریا، دمای هوای ورودی، دمای هوای خروجی، رطوبت نسبی محیط بر ظرفیت هواساز بسیار موثر می باشد؛ به همین سبب در هنگام محاسبه cfm هواساز تمامی این پارامترها به صورت مستقیم یا غیرمستقیم در نظر گرفته میشوند.
از آنجا که امروزه با استفاده از نرم افزارها و اپلیکیشن های پیشرفته طراحی و ساخت هواساز انجام می شود؛ محاسبات مربوط به طراحی و ساخت هواساز نیز با استفاده از نرم افزارها و اپلیکیشن های موجود امکانپذیر شده است. مزیت کار با نرم افزار ها این است که محاسبه به صورت دقیق صورت پذیرفته و طراحی هواساز به صورت تخصصی با ضریب خطای نزدیک به صفر صورت می پذیرد.
در این نرم افزارها تمامی پارامترهای وابسته به cfm در نظر گرفته شده و در نتیجه محاسبه با دقت بسیار بالایی انجام می شود.
به کمک این نرم افزار ها میتوان هواساز مورد نیاز برای یک مکان را به راحتی انتخاب نمود. به عنوان مثال با دادن مشخصات محل نصب به این نرم افزار، این نرم افزار ظرفیت هواساز مورد نیاز برای محل را به شما می دهد و شما می توانید مناسبترین هواساز را خریداری نمایید.
به طور کلی محاسبه هواساز به صورت دقیق و یا تقریبی توسط مهندسین یا پیمانکاران تاسیساتی صورت می پذیرد. از آنجا که برای محاسبه دقیق باید بار برودتی ساختمان در نظر گرفته شود؛ مهندسین بر طبق فرمول ها و روشهایی بار برودتی ساختمان را محاسبه کرده و سپس از طریق فرمول هایی به cfm مد نظر می رسند.
از طریق فرمول زیر بار برودتی ساختمان برحسب w محاسبه می شود:
Q=MCΔT
در این فرمولQ بار برودتی ساختمان، M ظرفیت هوادهی هواساز، C گرمای ویژه هوا در فشار ثابت می باشد یک عدد همواره ثابت بوده و از جدول استخراج می شود، ΔT اختلاف دمای هوای ورودی و خروجی می باشد. بعد از محاسبه Q از طریق فرمول زیر به مقدار cfm هواساز دست پیدا خواهید کرد:
cfm= Q×3600/1200×ΔT/1.7
از طریق فرمول زیر نیز می توان مقدار cfm هواساز را نیز محاسبه نمود. فرمول هایی که در ادامه ذکر می شوند یکی از راحت ترین و پرکاربردترین روش ها برای محاسبه cfm هواساز میباشد.
فرمول ها به شرح زیر هستند:
Q= V×n
در این فرمولQ دبی هوای تازه بر حسب متر مکعب بر ساعت می باشد. v در این فرمول حجم فضای مورد نیاز بر حسب متر مکعب و n تعداد دفعات تعویض هوا در هر ساعت می باشد. پس از اینکه دبی هوای تازه بر حسب متر مکعب به دست آمد آن را بر عدد ۱.۷ تقسیم کرده تا دبی هوا بر حسبcfm به دست آید.
روش های تقریبی نیز برای محاسبه cfm وجود دارد که این روش ها اختلاف چندانی با روشهای دقیق ندارند و میتوان به آنها نیز اکتفا کرد.
سایر لینک های سایت:
تعمیرات هواساز خانگی هواساز خانگی هواساز آپارتمانی برج خنک کننده فایبر گلاس برج خنک کننده چیلر مینی چیلر برج خنک کننده بتنی